Farmers House Organische Bodemvoeding

Graag willen wij u kennis laten maken met de FARMERS HOUSE ORGANISCHE BODEMVOEDING: een hoogwaardig natuurproduct voor uw plant en voor een actief bodemleven.

De organische bodemvoeding is een zeer milieuvriendelijk product met een hoog kalkgehalte en is rijk aan spoorelementen. De korrel heeft een diameter van 3-4 mm en kent geen verrijkingen cq. toevoegingen.

Het product heeft een hoog organische-stofgehalte (68 %), waardoor de wortelontwikkeling wordt bevorderd. Tevens wordt een actiever bodemleven verkregen, waardoor de voedingsstoffen beter beschikbaar komen voor de plant.
Farmers House wordt reeds met succes toegepast binnen de groenvoorziening en intensieve teelten zoals groenten-, boom- en bloemkwekerijen, maar ook in de hobbymarkt wint Farmers House steeds meer terrein.


PROCÉDÉ

Pluimvee verbruikt maar een gedeelte van de hoogwaardige voedingsstoffen die in het voer zijn verwerkt; de rest komt in de mest terecht. Het bevat daardoor ideale ingrediënten voor een plantenvoeding van hoge kwaliteit. Vroeger werd kippenmest al veel gebruikt in diverse teelten.

Op onze vijf moderne pluimveebedrijven is een drogingsproces ontwikkeld, dat de verse mest direct droogt tot 85% droge stof. Vervolgens wordt deze meststof verwerkt tot natuurlijke bodemvoedingkorrels in onze gecertificeerde verwerkingsfabriek in Rogat. Het procédé is een unieke uitvinding in een combinatie van systemen.

De Farmers House bodemvoeding geeft door het proces geen verbranding en de korrels zijn vrijwel reukloos! Met behulp van warme stallucht wordt de mest binnen 5 dagen gedroogd tot een droge-stofpercentage van minimaal 85%. Het snel indrogen van mest voorkomt de omzetting van de aanwezige eiwitten (stikstofverbindingen) tot ammoniak. Hierdoor blijven belangrijke voedingselementen in de mest behouden en wordt het milieu op een geweldige manier gespaard. Deze verwerkingsmethode vermindert de uitstoot van ammoniak met ruim 95 %!

Door continue kwaliteitsbewaking, vanaf het begin tot aan het einde van het proces, kunnen wij u een gegarandeerd product leveren.


EIGENSCHAPPEN

De N-P-K-verhouding is 4˝:3:2; het organische-stofgehalte is 68 % en het kalkgehalte 9,6 % (Gewasonderzoek Oosterbeek & KBBL). De vrijwel reukloze bodemvoeding is gegarandeerd onkruidvrij en gemakkelijk te verwerken.

 


GEBRUIK

Gewas kg/100 m2 Toepassing
Blad- en wortelgewassen
Aardbeien
Gazon
Nieuw gazon
Bloemen/bloeiende struiken
Knol-/bolgewassen
Fruitbomen
30
20
15
25
15
20
20
bodembewerking
in het voorjaar
iedere 8-10 weken/sproeien!
voor het zaaien inwerken
voor het planten herfst/voorjaar
voor het planten in de herfst
in het voorjaar
Farmers House kan, afhankelijk van de behoefte, meerdere malen per jaar worden gebruikt.Farmers House organische bodemvoeding is verkrijgbaar in:
  • 7˝ kg. zakken (120 zakken op 1 pallet)
  • 15 kg. zakken (60 zakken op 1 pallet)
  • 25 kg. zakken (40 zakken op 1 pallet)
  • Big Bags van 500 kg.
  • Big Bags van 1.000 kg.


    Een analyse van de bodemvoeding is op aanvraag verkrijgbaar. De bemestingstabel op de verpakking geeft inzicht in de toepassing.
    Overige informatie en verkoopondersteuning middels posters en flyers worden kosteloos beschikbaar gesteld.

FARMERS HOUSE; WIJ DENKEN MET U MEE !