FARMERS HOUSE MARATHON
De optimale balans tussen nutriŽnten, grondstructuur, bodemleven en milieu


Gedoseerde bemesting
Farmers House MARATHON is een unieke en uitgebalanceerde combinatie van minerale en organische meststoffen.  MARATHON werkt net zo snel als gewone kunstmest, maar wordt trapsgewijs afgegeven aan de plant. Overbemesting met verbrandingsschade wordt hierdoor voorkomen. 

Actief en gezond bodemleven
Het organische bestandsdeel van MARATHON zorgt voor activering van het bodemleven, ook houdt het de mineralen langer vast in de wortellaag zodat ze langere tijd beschikbaar blijven voor de plant. MARATHON zorgt ook voor een diepere en gezonde beworteling. Deze dynamiek van de bodem is erg belangrijk, het werkt ziektewerend en versnelt tevens de afbraak van dode plantenresten.

MARATHON-Spring; Minder maaien, groener gras

Met MARATHON krijgt uw gazon al na enkele dagen een mooie groene kleur, maar groeit minder snel dan u gewend bent. Meer groen en minder
maaibeurten dus. Op de lange termijn krijgt u zo dus een dichtere grasmat. Dit wordt allemaal bereikt doordat MARATHON de gehele grasplant bemest en niet alleen de sprieten. In plaats van de buitensporige groei maakt de plant meer bladeren aan. MARATHON zorgt tevens voor een diepere beworteling. Gazons die bemest zijn met MARATHON met een hoge N, zijn beter bestand tegen drogere perioden, zonder dat u veel meer hoeft te sproeien. 

MARATHON-K; Langdurig in bloei, gezonder fruit & groente
Planten en struiken zijn op hun mooist bij een compacte en gestage groei. Zo houdt de plant tevens energie over om bloemen te maken. MARATHON-K, zorgt voor de juiste voedingsstoffen om een rustige groei mogelijk te maken . Met als resultaat groenere struiken en coniferen, langdurig bloeiende planten en stevige, smakelijke groenten. MARATHON voedt uw gewassen namelijk met ammoniumstikstof, in plaats van nitraat,  waardoor nitraat ook niet in uw bladgroente voorkomt. Daarnaast zorgen de voedingsstoffen in MARATHON voor een evenwichtige groei van uw groente en fruitbomen. U loopt daardoor minder risico op het zogeheten schieten van het gewas.

 

* Zie uw bodemanalyse

MARATHON programma
Handelsnaam Formule Plus
Farmers House MARATHON Sport Spring  16-4-8 + 2    MgO Organische stof, Ca, S, Spoorelementen
Farmers House MARATHON Horti-K   7-6-14 + 2,5 MgO Organische stof, Ca, S, Spoorelementen

                                                                                               MARATHON bemestingstabel
Toepassing Soort Dosering Tijdstip
Bomen en struiken onderhoud MARATHON- K 50 gr. per m2 April / Mei
Bloembakken of Bloemperken MARATHON- K 2-3 gr. per liter kuipaarde Bij aanplant
Groente MARATHON- K 120 gr. m2 Bij zaaien / planten
Gazon Onderhoud MARATHON- Spring 30 gr. per m2 April + Juni + Augustus

Voor persoonlijke en gerichte bemestingsadviezen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen


Farmers House MARATHON is verkrijgbaar in:

  • 25 kg. zakken (40 zakken op 1 pallet)

Het merk Farmers House staat borg voor een goede kwaliteit en hoge voedingswaarde